Всички пенсии трябва да бъдат преизчислени. Администрирането на нещата по политически

...
Всички пенсии трябва да бъдат преизчислени. Администрирането на нещата по политически
Коментари Харесай

Масларова: Бонусът от 50 лв.за всички пенсионери е несправедлив |

Всички пенсии би трябвало да бъдат преизчислени. Администрирането на нещата по политически аргументи е незаслужено. Няма нищо лошо минималната пения да стане и 500 лева, и 1000 лева, само че тогава, когато другите пенсии се придвижат нагоре с аналогичния %. 

Това съобщи някогашният обществен министър Емилия Масларова по бТВ. По думите ѝ е извънредно незаслужено оптималният застрахователен предел да не се покачва. 

По думите й изкуственото увеличение на минималната пенсия наскърбява хората с дълготраен трудов стаж. Хора, работили 35-40 години ще получат 350-400 лева, а хора, които нямат съвсем никакъв принос в осигурителната система – 300. Това демотивира, разяснява Масларова. Според нея най-справедливият метод е преизчисляване на всички пенсии с новите осигурителни прагове. 

„ Трябва да извадим всички обществени заплащания от Пенсионната система. Това, което вършим с минималната пенсия в този момент,  е обществено заплащане. Тоест, ти имаш принос в системата със 160 лева – това би трябвало да получиш от тази система “, разяснява още тя.

Бившият обществен министър посочи, че сега се работи на парче, по политически причини. Тя беше безапелационна, че бонусът от 50 лева за всички пенсионери също не е справедлив. „ Това са над 1 милиарда лева Трябва да се прави оценка – на кого да дадеш. Това е помощ, дано не бъркаме пенсионната система, колкото повече пипаме в нея, толкова повече демотивираме младежите. Казват си, че няма смисъл да се обезпечават на максималния предел “, съобщи някогашният обществен министър. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР